Legislaţie: Ordinul CSA nr. 8/2013 privind cota procentuală pentru contribuţia asiguratorilor la Fondul de protecţie a victimelor străzii

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 8/2013 privind cota procentuală pentru contribuţia asiguratorilor la Fondul de protecţie a victimelor străzii, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 84 din 7 februarie 2013 (M.Of. 84/2013).

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 8/2013 privind cota procentuală pentru contribuţia asiguratorilor la Fondul de protecţie a victimelor străzii, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 84 din 7 februarie 2013 (M.Of. 84/2013).

Potrivit Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din data de 22 ianuarie 2013, prin care s-a adoptat modificarea cotei procentuale pentru contribuţia asigurătorilor la Fondul de protecţie a victimelor străzii,

în temeiul prevederilor art. 4 alin. (26) şi (27), precum şi ale art. 251 alin. (7) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare,

preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor emite următorul ordin:

Art. 1. -

Contribuţia asigurătorilor care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, denumită asigurarea RCA, la Fondul de protecţie a victimelor străzii, aferentă anului 2013, este stabilită la cota procentuală de 1,0% din volumul primelor brute încasate pentru această asigurare.

Art. 2. -

La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 5/2012 privind cota procentuală pentru contribuţia asigurătorilor la Fondul de protecţie a victimelor străzii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 203 din 27 martie 2012.

Art. 3. -

Direcţiile de specialitate din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor asigură ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor,

Daniel George Tudor

Bucureşti, 4 februarie 2013.

Nr. 8.

Eşti interesat de acest subiect? Citeşte şi:
Legislaţie: Ordinul CSA nr. 6/2013 pentru modificarea şi completarea Normelor privind autorizarea şi funcţionarea asiguratorilorLegislaţie: Ordinul CSA nr. 3/2013 pentru modificarea Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă
Adaugă comentariuLege5.ro

Legislatie romana si europeana completa, comentata de experti in drept, jurisprudenta, monitorul oficial, calendar fiscal, retea sociala, forum pentru jurisiti si economisti, disponibil pe PC, mobil si tableta.

Legestart

Fii la curent cu ultimele modificări legislative! LegeStart.ro îţi oferă informaţia de care ai nevoie: legislaţie gratuită, actualizată, ştiri din toate domeniile, opinii ale specialiştilor, forum, modele de contracte.

Librăria Indaco

Cele mai noi lucrări din domeniile fiscalitate, contabilitate, juridic, resurse umane sau management sunt acum la îndemâna ta!