ANAF atrage atenţia asupra depunerii formularelor fiscale 392A şi 392B!

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a emis un comunicat de presă referitor la depunerea Declaraţiei informative privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2012, respectiv formularele fiscale 392A şi 392B.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a emis un comunicat de presă referitor la depunerea Declaraţiei informative privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2012, respectiv formularele fiscale 392A şi 392B.

Astfel, conform documentului, formularul 392A „Declaraţia informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2012” trebuie depus de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de 220.000 lei.

Descarcă formularul 392A şi instrucţiunile de completare! Click aici!

Totodată, formularul 392B „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul 2012” trebuie depus de către persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri realizată la finele anului calendaristic, excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 de lei;

Ca excepţie, de la obligaţia depunerii formularului 392B sunt scutite personele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care realizează operaţiuni scutite fără drept de deducere prevăzute la art. 141 cu excepţia celor prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e), f), care nu sunt accesorii activităţii principale.

Descarcă formularul 392B şi instrucţiunile de completare! Click aici!

Termenul de depunere a acestor formulare pentru anul fiscal 2012 este până la data de 25 februarie 2013, inclusiv.

Aceste declaraţii în format hârtie, însoţite de formatul electronic, se depun la registratura organului fiscal competent sau la poştă, prin scrisoare recomandată.

Formatul electronic se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice, pus la dispoziţie, gratuit, de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la această adresă.

Modelul şi conţinutul formularelor fiscale 392A şi 392B, precum şi instrucţiunile de completare a acestora sunt reglementate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1081/2011 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare de declaraţii informative, cu modificările ulterioare (OPANAF nr. 65/2013).

Sursa: ANAF

Eşti interesat de acest subiect? Citeşte şi:
Legislaţie: Ordinul ANAF nr. 1081/2011 privind modificarea formularelor 392 A şi 392 BANAF a modificat două formulare fiscale. Vezi care sunt acestea!
Adaugă comentariuLege5.ro

Legislatie romana si europeana completa, comentata de experti in drept, jurisprudenta, monitorul oficial, calendar fiscal, retea sociala, forum pentru jurisiti si economisti, disponibil pe PC, mobil si tableta.

Legestart

Fii la curent cu ultimele modificări legislative! LegeStart.ro îţi oferă informaţia de care ai nevoie: legislaţie gratuită, actualizată, ştiri din toate domeniile, opinii ale specialiştilor, forum, modele de contracte.

Librăria Indaco

Cele mai noi lucrări din domeniile fiscalitate, contabilitate, juridic, resurse umane sau management sunt acum la îndemâna ta!