Modificările la Formularul 100, publicate în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial nr. 111 din 26 februarie 2013 a fost publicat Ordinul ANAF nr. 195/2013 prin care se aduc modificări asupra instrucţiunilor de completare a formularului 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat“, precum şi în ceea ce priveşte completarea Nomenclatorului obligaţiilor de plată la bugetul de stat.

În Monitorul Oficial nr. 111 din 26 februarie 2013 a fost publicat Ordinul ANAF nr. 195/2013 prin care se aduc modificări asupra instrucţiunilor de completare a formularului 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat“, precum şi în ceea ce priveşte completarea Nomenclatorului obligaţiilor de plată la bugetul de stat.

Aceste modificări vin pe fundalul introducerii, de la 1 februarie 2013, a trei noi obligaţii fiscale pentru operatorii economici din unele domenii specifice, reprezentând venituri la bugetul de stat:

- impozit pe monopolul natural din sectorul energiei electrice şi al gazului natural, prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2013 privind stabilirea unor măsuri speciale de impozitare a activităţilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice şi al gazului natural, publicată în Monitorul Oficial nr. 52/23.01.2013;

- impozit pe veniturile din activităţile de exploatare a resurselor naturale, altele decât gazele naturale, prin Ordonanţa Guvernului nr. 6/2013 privind instituirea unor măsuri speciale pentru impozitarea exploatării resurselor naturale, altele decât gazele naturale, publicată în Monitorul Oficial nr. 52/23.01.2013;

- impozit asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale, prin Ordonanţa Guvernului nr. 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale, publicată în Monitorul Oficial nr. 53/23.01.2013.

Astfel, în cadrul proiectului de ordin, se propune modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1950/2012 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor şi taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, după cum urmează:

* completarea Nomenclatorului privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, prevăzut în Anexa nr.11, cu următoarele poziţii:

- impozitul pe monopolul natural din sectorul energiei electrice şi al gazului natural, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare;

- impozitul pe veniturile din activităţile de exploatare a resurselor naturale, altele decât gazele naturale, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare;

- impozitul asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.

* modificarea Instrucţiunilor de completare a formularului 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat“, prevăzute în Anexa nr.6.

Sursa: Monitorul Oficial

Adaugă comentariuLege5.ro

Legislatie romana si europeana completa, comentata de experti in drept, jurisprudenta, monitorul oficial, calendar fiscal, retea sociala, forum pentru jurisiti si economisti, disponibil pe PC, mobil si tableta.

Legestart

Fii la curent cu ultimele modificări legislative! LegeStart.ro îţi oferă informaţia de care ai nevoie: legislaţie gratuită, actualizată, ştiri din toate domeniile, opinii ale specialiştilor, forum, modele de contracte.

Librăria Indaco

Cele mai noi lucrări din domeniile fiscalitate, contabilitate, juridic, resurse umane sau management sunt acum la îndemâna ta!