Emitere factură

Indaco ECON emite facturi fiscale, facturi proforme, chitanțe și avize de însoțire a mărfii.

Indaco ECON emite facturi în conformitate cu prevederile articolului 137 din Codul Fiscal, intrat în vigoare la data de 01.01.2008.

Programul generează declaraţia 394 “privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional”, care trebuie depusă la unităţile administraţiei financiare în format electronic, conform Codului Fiscal şi O.M.F.P. 3596/ 19.12.2011- cod formular MEF 14.13.01.02/f;

În conformitate cu modificările Codului fiscal pentru 2009, pe chitanţele emise se afişează informațiile de tip CIF/CNP şi J pentru cumpărător.

Include modificările valabile de la 01.01.2013 (aplică sau nu aplică TVA la încasare). 

Indaco ECON preia zilnic cursul valutar automat de pe serverele Indaco, dacă utilizatorul beneficiază de o conexiune la Internet.

Utilizatorul poate introduce preţurile în valută. Astfel, pe factură vor fi afişate sumele în valută sau vor fi convertite automat şi afişate în LEI în funcţie de opţiunea utilizatorului. Cursul valutar este afişat în factură.

Chitanţele pot fi tipărite în lei și în valută.

Valoarea TVA poate fi dedusă automat din preţul produsului/serviciului, funcţie extrem de utilă pentru cei care cunosc preţul cu TVA inclus al produsului/serviciului.

Produsele şi serviciile sunt introduse într-un nomenclator ce poate fi gestionat din soft. Pentru fiecare produs sau serviciu facturat, se poate introduce o scurtă descriere.

Indaco ECON beneficiază de un nomenclator de delegaţi. Această funcţie uşurează şi eficientizează înregistrarea facturilor, deoarece utilizatorul nu va mai  fi nevoit să introduca la fiecare factură înregistrată datele delegaţilor.

Dacă utilizatorul dorește sa afiseze mai multe conturi bancare pe factura, ele pot fi introduse în soft, iar la emiterea facturii alege dacă să le tipăreasca pe toate sau doar pe unele dintre ele.

La înregistrarea unei facturi, se pot utiliza cote de TVA diferite. Nu exista limită la o singură cotă de TVA per factură.

Soft-ul operează cu următoarele cote de TVA:

- 24%

- 19%

- 9%

- 5%

- Scutit, cu drept de deducere

- s.d.d.  (0%) regimul marjei – agentii de turism

- s.d.d.  (0%) regimul marjei – bunuri second-hand

- s.d.d.  (0%) regimul marjei – opere de artă

- s.d.d.  (0%) regimul marjei – obiecte de colecţie şi antichităţi

- Scutit, fără drept de deducere

- s.f.d.d. (0%) regimul marjei – agentii de turism

- s.f.d.d. (0%) regimul marjei – bunuri second-hand

- s.f.d.d. (0%) regimul marjei – opere de artă

- s.f.d.d. (0%) regimul marjei – obiecte de colecţie şi antichităţi

- Neimpozabil în România

- Neinclus- Taxare inversă

- TVA inclus

- TVA inclus regimul marjei – agentii de turism

- TVA inclus regimul marjei – bunuri second-hand

- TVA inclus regimul marjei – opere de artă

- TVA inclus regimul marjei – obiecte de colecţie şi antichităţi

Toate informaţiile introduse în programul de facturare sunt verificate şi validate automat, utilizatorul fiind avertizat în cazul în care sunt detectate erori de introducere.

Datele utilizatorului care a emis documentul sunt tipărite automat în acesta: nume şi prenume, CNP, date document de identificare (BI/CI).

Stornarea unei facturi se face foarte rapid, fără a mai introduce informaţii în soft.

Indaco ECON se integrează cu clientul de e-mail (Outlook, Eudora etc.) pentru trimiterea facturilor, proformelor, chitanţelor, avizelor şi a rapoartelor prin e-mail.

Ecranele de lucru ale programului de facturare sunt extrem de intuitive, astfel încât acesta poate fi folosit de către persoane fără cunoştinţe deosebite de operare PC.

Indaco ECON permite anularea facturilor şi chitanţelor emise. Numerele anulate nemaiputând fi folosite la emiterea altor facturi/chitanţe, însă vor rămâne în baza de date ca şi anulate.

Dacă utilizatorul deţine o licenţă de semnatură electronică, programul permite inserarea acesteia şi, drept urmare, poate semna digital documentele generate.

Lege5.ro

Legislatie romana si europeana completa, comentata de experti in drept, jurisprudenta, monitorul oficial, calendar fiscal, retea sociala, forum pentru jurisiti si economisti, disponibil pe PC, mobil si tableta.

Legestart

Fii la curent cu ultimele modificări legislative! LegeStart.ro îţi oferă informaţia de care ai nevoie: legislaţie gratuită, actualizată, ştiri din toate domeniile, opinii ale specialiştilor, forum, modele de contracte.

Librăria Indaco

Cele mai noi lucrări din domeniile fiscalitate, contabilitate, juridic, resurse umane sau management sunt acum la îndemâna ta!